Mutfak Ve Ben , Aynı Zamanda da Hünkar Beğendi

Mutfak Ve Ben

Mutfak hayatım evlendikten sonra başladı yani şurada yemek yapamaya başlayalı
1,5 sene gibi kısa bir zaman oldu, ama yemek yapmayı seviyorum, değişik lezzetler
tatmayıda seviyorum, yani mutfakda yeniliklere açığım🙂

Beğendiğim lezzetlere ait yemekleri yapmayı deniyorum, eşimden ve etrafımdan
şimdiye kadar tam not aldım allah şükür sanırım annemden gelen genetik
bir kabiliyet var🙂 ( ne kadar mütevaziyim ..)

İlk tarifimide işte yazdım ; Hünkar Beğendi,
acaba benim yaptığımıda beğenirmiydi…..

Tam yaptığım gibi yazdım , üstüne resminide kondurdum,
hepimize afiyet olsun


Hünkar Beğendi

Malzemeler;
5 patlıcan,
3 çorba kaşığı un,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
sıvı yağ,tuz,karabiber

Üzeri İçin;

500 gr kuzu eti,
1 kase mantar,
1 soğan,
3 diş sarımsak,
2 domates,
2 sivri biber,
1 çorba kaşığı salça,
sıvıyağ,tuz,su

Yağda etlerinizi kavurun üzerine soğan ve sarımsakları ilave edin,
aynı anda da başka bir tavada da mantarları suyunu bırakıp ardından çekene
kadar kavurun ,mantarlar kavrulduktan sonra et’e ilave edin ve üzerine yemek
pişecek kadar su koyun. Suyunu çekince domates ve biberlerini ekleyin.

Patlıcanlarını közleyin , kabuklarını soyun ardından mutfak robotundan geçirin.
Unu tencereye alın biraz kavurduktan sonra patlıcanları ilave edin, birlikte birkaç defa çevirin
ardından sütü ekleyin ve özleşinceye kadar karıştırmaya devam edin.
İyice özleştikden sonra kaşar peyniri rendesini ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın.


This entry was posted in Uncategorized, Yemek Tarifleri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s