ANKARA TAVA

Ankara tava ; her yaptığımda kocoşumla yemeğe doyamadığımız
muhteşem lezzetlerden bir tanesi.

İnternet de ankara tava nın çok tarifi var benimkisi bunlardan
daha farklı denemek isterseniz eğer işte tarif geliyor ;

Malzemeler:
300 gr kuşbaşı et,
2 su bardağı arpa şehriye,
3 adet kuru soğan,
3 adet domates,
2 diş sarımsak,
6 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
4 çay kaşığı tuz.

Yapılışı ;
Kuşbaşı etler ilk önce haşlanır daha sonra tencereye 4 yemek kaşığı
zeytinyağı konur ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları
4-5′ soteleyip etleri ilave ederiz , soğanlar ölene kadar bu şekilde kavrulur.

Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında şehriyeler kahve rengi
olana kadar kavrulur.
Kavrulan şenriyeler etli karışıma ilave edilir , 1-2′ karıştırılır ve rendelediğimiz
domatesleri ilave ederiz, 2-3′ sonra haşladığımız etin 3 bardak suyunu şehriyelerin
üzerine dökeriz ( et suyu yetmezse sıcak suyla tamamlarız )
Tuzunu ve diğer baharatlarını ilave edip suyunun çekmesini bekleriz ,
suyunu çekincede 5-10′ demlendirip afiyetle yeriz.

This entry was posted in Yemek Tarifleri. Bookmark the permalink.

2 Responses to ANKARA TAVA

  1. bla bla bla says:

    her yaptığında benim de yemeğe doyamadığım lezzetlerden bir tanesi:D

  2. Çiğdem says:

    Ah canım sen gel, ben sana her gün yaparım

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s